Penafian : Pihak Institut tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

 

Malay Chinese (Simplified) English Hindi

Tek.Minyak & Gas

Program yang ditawarkan adalah selaras dengan perkembangan teknologi terkini yang merangkumi pembangunan dalam Teknologi Minyak dan Gas ( Plant- Hiliran Mekanikal ). Kursus adalah kursus untuk tahap teknologi sijil yang dijalankan oleh Jabatan Tenaga Manusia ( JTM ). Syarat kemasukan untuk kursus ini adalah calon-calon mestilah warganegara Malaysia berumur di antara 17 hingga 35 tahun dan mempunyai kelulusan akademik berikut:SPM / SPMV - lulus dalam tiga mata pelajaran :

 a) Bahasa Melayu

 b ) Matematik / Matematik Tambahan; dan

 c ) Sains / Sains Tambahan / Sains Gunaan / Subjek Teknikal

 

Prospek Pekerjaan

Graduan Program Sijil Minyak dan Gas (Mekanikal) ini boleh menceburi kerjaya Setelah tamat pengajian, graduan akan menjadi Minyak dan Gas (Mechanical Plant) Juruteknik, Operator Pemeriksaan, Rigger, QA / QC atau pekerjaan lain yang berkaitan

 

Tempoh Latihan

Tempoh latihan bagi kursus sepenuh masa ialah 27 bulan. Pelajar dikehendaki menjalani latihan kemahiran selama dua tahun ( dari Semester 1 hingga Semester 4 ) dan pada semester ke-5, pelajar perlu menjalani latihan industri selama tiga bulan.

Gallery_Video

Di Mana Kami?

Institut Latihan Perindustrian Labuan
Jabatan Tenaga Manusia
Kementerian Sumber Manusia
Jalan Mohamad Salleh
87018 Labuan
Wilayah Persekutuan Labuan
MALAYSIA

Tel:087-414911 atau 087-417745
Fax:087-422500

Aduan / Maklumbalas
Pertanyaan / Cadangan

Paparan terbaik menggunakan pelayar Mozilla Firefox 33.++ ,Internet Explore 10.0++, Safari, Opera dengan resolusi skrin 1280 x 768.

Adobe Flash Player mungkin diperlukan untuk melihat aplikasi tertentu dalam portal ini.