Penafian : Pihak Institut tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

 

Malay Chinese (Simplified) English Hindi

Tek.Penyejukan & Penyamanan Udara

Kursus ini dirangka bertujuan melatih mengeluarkan pelajar yang berwibawa dalam pengendalian tugas-tugas penyelenggaraan, merekebentuk dan menganalisa, mengurus, merancang dan merangka susunatur kerja-kerja berhubung sistem Penyejukbekuan dan Penyamanan Udara serta mengamalkan peraturan keselamatan dan kesihatan.


 

KELAYAKAN AKADEMIK
Memiliki SPM/SPVM dengan LULUS dalam subjek:

1.  Bahasa Melayu
2.  Matematik/ Matematik Tambahan dan
3.  Sains / Sains Tambahan / Sains Gunaan / Fizik / Kimia / Menservis Peralatan Penyejukbekuan & Penyamanan Udara / Teknologi Penyejukbekuan & Penyamanan Udara / Kerja Penyejukbekuan & Penyamanan Udara/ Lukisan Geometri & Penyamanan Udara.

 

PELUANG PEKERJAAN
Pelajar mempunyai kelayakan untuk menjawat jawatan sebagai Juruteknik Penyejukbekuan dan Penyamanan  Udara yang berketrampilan di dalam pengendalian tugas-tugas penyelenggaraan, pemasangan, merekabentuk dan merancang susunatur kerja-kerja yang berkaitan sistem penyamanan udara. Pelajar juga boleh menyambung pengajian ke tahap Diploma di Institusi Latihan Jabatan Tenaga Manusia yang ditawarkan.

Gallery_Video

Di Mana Kami?

Institut Latihan Perindustrian Labuan
Jabatan Tenaga Manusia
Kementerian Sumber Manusia
Jalan Mohamad Salleh
87018 Labuan
Wilayah Persekutuan Labuan
MALAYSIA

Tel:087-414911 atau 087-417745
Fax:087-422500

Aduan / Maklumbalas
Pertanyaan / Cadangan

Paparan terbaik menggunakan pelayar Mozilla Firefox 33.++ ,Internet Explore 10.0++, Safari, Opera dengan resolusi skrin 1280 x 768.

Adobe Flash Player mungkin diperlukan untuk melihat aplikasi tertentu dalam portal ini.