Penafian : Pihak Institut tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan/kerugian yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

 

Malay Chinese (Simplified) English Hindi

Tek.Komputer sistem

Sepanjang tempoh latihan pelatih akan didedahkan secara teori dan amali kepada perkembangan teknologi terkini yang merangkumi pembangunan dan rekabentuk sistem dan rangkaian komputer, penggunaan komputer di dalam operasi perniagaan, telekomunikasi, pemprosesan imej, pembangunan dan rekabentuk perisian komputer serta mampu menyelanggara, membaikpulih dan sebagainya.


 

KELAYAKAN AKADEMIK
Memiliki SPM/SPVM dengan LULUS dalam subjek:

1.  Bahasa Melayu
2.  Matematik/ Matematik Tambahan dan
3.  Sains / Sains Tambahan / Sains Gunaan / Fizik / Kimia / Teknologi Maklumat dan Informasi

 

PELUANG PEKERJAAN
Peluang pekerjaan bidang ini terdapat dalam sektor pengkomputeran seperti penyelenggaraan Komputer dan sistem rangakaian, perisian multimedia dan laman web. Selari dengan perkembangan Multimedia Super Coridor (MSC) peserta kursus dalam bidang ini dijangka tidak akan mengalami kesulitan untuk mendapatkan pekerjaan dengan pendapatan baik. Pelajar juga berpeluang menyambung pengajian ke peringkat Diploma di Institusi Latihan Jabatan Tenaga Manusia yang ditawarkan

Gallery_Video

Di Mana Kami?

Institut Latihan Perindustrian Labuan
Jabatan Tenaga Manusia
Kementerian Sumber Manusia
Jalan Mohamad Salleh
87018 Labuan
Wilayah Persekutuan Labuan
MALAYSIA

Tel:087-414911 atau 087-417745
Fax:087-422500

Aduan / Maklumbalas
Pertanyaan / Cadangan

Paparan terbaik menggunakan pelayar Mozilla Firefox 33.++ ,Internet Explore 10.0++, Safari, Opera dengan resolusi skrin 1280 x 768.

Adobe Flash Player mungkin diperlukan untuk melihat aplikasi tertentu dalam portal ini.